De makers

Leer ze hier kennen

Logo het andere geschenk
Maker

Monika

Ik kan onze advocaat als de beste maken

Onze advocaat is erkend als streekproduct en ik weet hoe dat komt, omdat onze advokanter met veel liefde en toewijding wordt gemaakt. Proef ervan en je zal me gelijk geven! Bovendien voegen we een geheim ingrediënt toe om hem nog beter te maken, maar ik verklap je lekker niet wat het is! 

Placeholder
Placeholder
Maker

Wouter

Die geur van koekjes die net uit de oven komen, heerlijk!

Ik kan echt genieten van die geur van verse koekjes. Dan ruik ik dat de koekjes weer geslaagd zijn, en dat geeft me voldoening!

Placeholder
Placeholder
Maker

Diëder

Zelf proeven is belangrijk!

Granola is gezond, en wij proberen hem ook heel lekker te maken. Zelf proeven is daarbij belangrijk. Je moet alle ingrediënten zorgvuldig afwegen en ervoor zorgen dat de nootjes mooi fijn zijn zodat je een mooie mengeling krijgt.

Placeholder
Placeholder
Maker

Wannes

Zij kweken de beste kruiden en ik ben de chef-kok

Ik wissel laagjes biologisch zout af met verse kruiden uit onze biologische kruidentuin. Eens gedroogd, malen we het kruidenzout fijn en maken we de kruidenpotjes klaar. Niet te veel van gebruiken, hoor, anders heb je achteraf grote dorst!

Placeholder
Placeholder
Maker

Kevin

Onze grootste sterkte is onze kwaliteit!

'We maken sterke producten die in de steenoven gebakken zijn. Bovendien is het allemaal handwerk: we gieten de klei, halen de klei uit de vormen, schuren de keramiek glad en dan gaat het een eerste keer in de oven. Eens afgekoeld borstelen we het potje, we glazuren het en dan gaat het een tweede keer in de oven waarna we het een laatste keer gladschuren.'

Placeholder
Placeholder
Maker

Niels

'We werken als team heel goed samen'

'In de bakkerij kan ik het best grissini maken. We maken er met rode en met zwarte tapenade. De zwarte zijn de lekkerste. Thuis heb ik er ook al gemaakt. Mijn ouders, broers en zus vinden ze superlekker! Deeg kneden, uitrollen en dan het resultaat proeven als het uit de oven komt, dat doe ik graag.'

Placeholder
Placeholder
Maker

Jens

'Ik werk liefst in alle rust en stilte'

'Kaarsen maken is sowieso een precisiewerk, de wiek moet onderaan goed vastzitten en moet mooi recht omhoog lopen. Ook bij het gieten moet je erop letten dat de wiek mooi in het midden blijft. Na de eerste keer gieten moet je de lucht laten ontsnappen en nog eens bijgieten zodat de kaars bovenaan mooi afgewerkt is. De kaars meteen perfect gegoten moet zijn. Je mag geen bultjes of oneffenheden zien. Maar daar letten mijn collega’s en ik goed op, hoor!’

Placeholder
Placeholder
Maker

Margot

‘Ruwe beton met een zacht kantje’

'Ik vind het vooral mooi omdat je ook de cement nog kan zien. Zelf hou ik bijvoorbeeld ook van authentieke stenen muren, maar dan mooi afgewerkt. Daar passen deze betonnen potjes perfect bij, het ruwe beton, maar door de pastelverf krijgt het product toch een zacht kantje.'

Placeholder
Placeholder
Maker

Jimmy

Je bekomt nooit twee keer hetzelfde resultaat, dat is net de charme van het product.

Zelf zie ik jesmonite heel graag. Ik hou vooral van het gevlamde motief in zwart en wit. Nochtans is het productieproces met de steentjes intensiever. Die steentjes, terrazzo, moeten eerst gemaakt worden in een bepaalde kleur en dan verknipt worden om te verwerken in de vloeistof van de jesmonite. Het is pas na het schuren dat de steentjes zichtbaar worden. Daarna behandelen we het product nog met een sealer zodat het vuil- en waterafstotend wordt.

Placeholder
Placeholder
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×